Naujienos

Labdaros ir paramos fondo ,,Švieskime vaikus“ dovanos lopšelio-darželio ,,Saulutė“ mažiesiems skaitytojams

2015 m. gegužės mėn. 4 d. buvome pakviesti į centrinę biblioteką, kur vyko susitikimas su labdaros ir paramos fondo ,,Švieskime vaikus“ steigėju Ramūnu Karbauskiu. Svečias susirinkusius trumpai supažindino su fondo vykdoma veikla, kuri plačiai aprašyta padovanotame laikraštyje ,,Naisių žemė“. Susitikimo metu buvo daug kalbama apie vaikų užimtumą, tėvai, pedagogai dar kartą paraginti ieškoti įvairiausių saviraiškos būdų ir formų, leidžiančių vaikams kuo daugiau tobulėti, išreikšti save įvairiose srityse.
R.Karbauskis dėmesį atkreipė į tai, kad pastaruoju metu mažesniems vaikams labai mažai skaitoma grožinės literatūros, o vyresnieji patys mažai skaito ir domisi apie naujai išleistas grožinės literatūros knygas. Pašnekovas teigė, kad visos šios situacijos priežastis – per didelės knygelių kainos, tėvų užimtumas. Dėl to, anot R.Karbauskio, ir gimė mintis įsteigti paramos ir labdaros fondą ,,Švieskime vaikus“. Svečias pasidžiaugė, kad į fondo veiklą įsijungė ir žymūs Lietuvos žmonės, t.y. kompozitorius ir dainininkas Andrius Mamontovas bei plungiškis kompozitorius ir dainų autorius Andrius Kulikauskas.
Po renginio R.Karbauskis padovanojo nemažai knygelių, kompaktinių diskų, kurių dėka mažieji darželio skaitytojai su auklėtojų pagalba galės susipažinti su naujausia grožine literatūra, skirta vaikams.