Naujienos

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio dovana darželiui

Šių metų vasario 7 d. Plungės kultūros centre vyko šventinė programa Labdaros ir paramos fondo ,,Švieskime vaikus“ projekto ,,Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio dovanos Lietuvos darželiams“ pristatymas. Projekto tikslas – puoselėti etninę kultūrą Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Šventinėje programoje susirinkusius dalyvius pasveikino Plungės rajono savivaldybės meras A. Klišonis, švietimo kultūros  ir sporto skyriaus vedėjas G. Rimeikis, labdaros ir paramos fondo ,,Švieskime vaikus“ savanorė D. Martišienė, Kultūros centro direktorius R. Matulis. Visi su dideliu susidomėjimu klausėsi ,,Ryto“ pagrindinės mokyklos mokytojos ekspertės I. Platakienės pristatymo apie Žemaitijos etnografinį regioną, jo tradicijas ir tautinius rūbus, kuriuos vilkėjo suaugusieji ir vaikai prieš daugelį metų, ir kokiais  tautiniais rūbais puošiamės šiandieną.

Vėliau šventinę programą tęsė lopšelių – darželių pasirodymai ,,Siunčiu sveikinimą Lietuvai“. Vaikų pažaisti žaidimai, padainuotos dainelės ir padeklamuoti eilėraščiai buvo skirti artėjančiam Lietuvos gimtadieniui. ,,Saulutės“ darželio auklėtiniai Deimantė, Lukas, Milėja ir Austėja iš ,,Meškučių“ grupės padeklamavo P. Panavo eilėraštį ,,Tėvynė“. Vaikus pasirodymui paruošė auklėtoja L. Ringienė. Meninio ugdymo mokytojos J. Norkevičienės paruošta mišri vaikų grupė atliko kompoziciją pagal vaikų grupės ,,Džimba“ atliekamą kūrinį ,,Laisvė“.

Tačiau džiaugsmingiausios akimirkos ir padėkos žodžiai buvo skirti paramos fondo ,,Švieskime vaikus“ savanoriams už dovanotus vieno geriausių Lietuvos dizainerių J. Statkevičiaus sukurtus tautinius kostiumus vaikams. Visi lopšelio – darželio ,,Saulutė“ vaikučiai dėkoja idėjos iniciatoriams ir organizatoriams už taip reikalingą darželiui dovaną. Artėjančio Lietuvos gimtadienio skirtoje programoje būrys vaikučių jau pasipuoš naujais, puošniais tautiniais rūbais. Tikimės, kad tautiniais kostiumais ateityje darželio vaikai pasipuoš dar ne vienoje šventėje.